Hagljagt med Mitte

Opslået af: Mitte Blog: Blog om jagttøj og udstyr for kvinder Dato: Bemærkninger: 0 Hit: 588

Mitte er en erfaren jæger der går meget på jagt med sin haglbøsse. Følg Mitte her.

En af mine første jagtoplevelser - Bukkejagt

Jeg fik jagttegn i 2007.

Jeg var med i et konsortium bestående af 10 mænd og 2 kvinder og vi skulle på bukkejagt i juni måned og stemningen var høj.

Det var et skønt område med både skov og sø og åbent landskab. Denne dag mødtes vi som sædvanlig i skuret, fik morgenmad og en lille skarp til. Jeg syntes at en enkelt dram er ok inden jagten.  Ikke mere til mig. Vejret var sol og skyfri himmel og jeg fik min yndlingsplads i nærheden af nogle vindmøller, og med skoven bag mig og til siden.

Jeg afsøgte skovkanten med kikkerten, men så intet interessant. Fuglene sang og var godt i gang med at opfostre deres unger. Lærken trillede og i nærheden kunne jeg høre gøgen .Jeg havde dog aldrig været så heldig at se den live, så endnu engang søgte jeg efter den i kikkerten. Jeg fandt den siddende på marken i kanten af nogle buske og blev overrasket over hvor lille og grå den var. Men stemmen, den er jo utrolig smuk og vedvarende.

Pludselig så jeg ud af øjenkrogen, noget bevæge sig i skovkanten. Kikkerten op og der så jeg en rå gå og esse og kigge sig forsigtigt omkring. Det viste sig at hun havde et lam liggende godt gemt mellem noget højt græs. Jeg fulgte hende og nød synet indtil hun gik ind i skoven igen.

Lidt efter gik hun inde ved skovkanten og for søren, hun så helt anderledes ud. Det var sørme en buk, som kom gående. Jeg tog stille riflen (jeg har en Tikka T3 Hunter, og er utrolig glad for den.) og sigtede på bukken, imens jeg checkede ham i kikkerten. Han var en lille spidsbuk og jeg så at han gik hen til råen, som var kommet ud af skoven igen.

Så begyndte de at lege.
Jeg satte riflen ned igen og den næste time iagttog jeg deres leg. Jeg kunne ikke lade være med at grine indvendigt, for han opførte sig, som om han var en kæmpe buk. Han hoppede og sprang rundt om råen, fejede græsset og angreb de små buske med sådan en vildskab at han næsten mistede balancen. Derefter kiggede han stolt på råen, som ville han sige: ”Se mig, er jeg ikke smuk, stor, stærk og lækker”. Det var simpelthen en så dejlig oplevelse og jeg glemmer den aldrig. Jeg havde desværre ikke mit kamera med, men oplevelsen står printet i min hjerne og mit hjerte.

Tilbage i jagthytten.
Da vi mødtes i skuret igen, fortalte jeg glædestrålende om min oplevelse og de gamle mænds bemærkning var:” Hvorfor i al verden skød du den ikke, det ville vi have gjort”. Jeg havde ikke skudt noget dyr, på det tidspunkt. Men havde jeg gjort det, havde jeg ikke haft denne pragtfulde oplevelse at fortælle.

Det var mit første ”jagttrofæ”.

Jeg var ikke lang tid i dette konsortium, da min moral var lidt anderledes end de gamle gutter. Det er vigtigt, at man er sammen med nogle gode og samvittighedsfulde jægere, som har sikkerhed og god moral under jagten. Dette højner samværet og glæden ved jagten.  Sidenhen har jeg skudt en enkelt gaffelbuk, hvor kraniet pryder i min stue. En knopbuk , et lam og nogle råer.

Da jeg arbejder som naturvejleder i en fritidsklub, har jeg haft en del af hovederne med på arbejdet og børnene har været med til at koge dem af. Det syntes de var ulækkert men absolut spændende.

Jeg glæder mig til næste jagt. Knæk og bræk   Mitte

-------------------------------------------------------------

Hagljagt med mit nye jagtsæt ”Silvia jagtjakke med vest” og bukser fra Wald & Forst

Efter en vellykket jagt er det tid til at dele min jagtoplevelse. Tøjet er helt fantastisk. Jeg havde taget vesten af jakken. Men jeg frøs absolut ikke. Jeg kunne ubesværet skyde med mit gevær og fik en due. Lynlåsen gik helt op i halsen, så heller ingen kulde der. Patronholderne i lommerne er smart, men man skal bare ikke sætte patronerne helt ned, da de så kan være lidt svære at få hurtigt op. Men fed detalje.

Bukserne størrelse kunne have været bedre, men kunne have dem på. De var rigtig fede, kunne ikke mærke jeg havde dem på. Kunne bevæge mig ubesværet og holde mig varm. 

Sættet var let at gå langt i over pløjede marker. Vesten alene er dejlig varm at have på ved den efterfølgende frokost i jagthytten. Så alt i alt et flot, gedigent sæt tøj, som jeg følte mig godt tilpas i og let som en kvindelig jæger - Tak

---------------------------------------

Jeg hedder Mitte og er 63 år. Før jeg selv fik jagttegn, var jeg med andre jægere på jagt i Danmark, Norge og Sverige.

Først i 2007 fik jeg jagttegn og samme år riffeltegn. Mine søndage formiddage gik med at øve på haglbanen, sammen med kæresten og andre jagtkammerater, som også lige havde fået jagttegn.

Gennem Team Tøs kom jeg på skydekursus i Ystad hos Bertil Påhlsson og der var jeg de efterfølgende 10 år. Vi startede med 4 kvinder og 21 mænd, og i år efter 10 år,sluttede vi af med 32 kvinder og 8 mænd. Her erfarede jeg at tålmodighed fra os erfarne kvindelige jægere, kunne give kvindelige nyjægere selvtillid og tro på at de kunne få en positiv oplevelse.

I dag er jeg med i et lille selskab, hvor jeg har skudt mange ænder, min første fasanhøne,en ræv og en flot Canadagås på 5 kg.

Da jeg er en XL har det været svært for mig at finde kvindeligt jagttøj.  Så det er glædeligt at være med til at starte denne webshop. 

Kærligst knus Mitte. 

Bemærkninger

Skriv din bemærkning

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December