Sille er Nobilis Wildlife's nyjæger

Opslået af: Sille Blog: Blog om jagttøj og udstyr for kvinder Dato: Bemærkninger: 0 Hit: 359

Sille er Nobilis Wildlife's nyjæger, der skriver om jagtudstyr, der er relevant for dig som nyjægere.

Jeg kommer ud af en familie, som går på jagt. Jeg er derfor taget med på jagt siden jeg var lille, som klapper eller på trækjagt.

Jeg har derudover, siden jeg var 9 år haft en interesse for hundetræning af jagthunde, hvor jeg har trænet labrador. Det har derfor været en drøm at kunne kombinere arbejdet med hundene med skydning.

Så da jeg blev 16 år var det naturligt for mig, at starte på jagttegn, hvilket jeg oplevede stor opbakning til af familie og venner.

Jeg er opvokset på landet og derfor vant til at færdes i naturen og bruge den som resurse til mad og oplevelser. Min oplevelse er, at det at være jæger gør én mere skærpet på det vildt, der lever omkring én, samt deres gang i løbet af året. Man lærer navnene på de dyr man kan se på marker, i skov samt ved havet, søer og åer, hvilket giver én større forståelse, når man færdes i naturen, samt en større respekt for det dyreliv der findes.

Som nyjæger er der få essentielle ting, jeg mener det er godt at investere i for at få en bedre jagtoplevelse.  Det første er et godt, slidstærkt jagtsæt, med bukser og en god jakke. Næsten ligegyldigt hvilken jagt man går på, kommer man rigtig langt med noget tøj, der kan bruges igen og igen, samt kan holde til at færdes i alt terræn og holde én varm, hvilket gør jagten sjovere.

En anden ting er et par gode støvler eller gummistøvler, alt efter behov. Godt fodtøj er altafgørende, hvis man skal gå eller stå mange time timer på en jagtdag. Eller et par gode, høje gummistøvler til trækjagt eller jagt i våde områder, som evt. kan holde fødderne varme i det kolde vand.

En sweater evt. med windbreaker er næsten også universel. En sweater kan både bruges til pænt brug og som et varmt lag på kolde dage. Hvis man køber en sweater af god kvalitet, kan den holde overraskende mange år, hvilket også kan komme én til gode på bukkejagt en sommeraften, når duggen begynder at falde.

Den sidste ting er et tyndt foderal til at transportere sit gevær i. Dette er nemt at tage med rundt både på anstandsjagt og trækjagt, da det lige kan stikkes i lommen, når der skal skydes. Dette samtidig med, at geværet hurtigt at komme i foderalet efter endt skydning, så man evt. kan have hænderne fri, så der kan bæres vildt eller håndteres hund. 

Knæk & Bræk

Sille

------------------------------

Hej. Jeg hedder Sille og har fået jagttegn for 2 år siden og er derfor stadig nyjæger, og kender derfor til de udfordringer en ny jæger har, når der skal vælges udstyr til de første jagtoplelvelser. Jeg vil her skrive om det udstyr, jeg synes er relevant for en ny jæger, og håber, at I kan bruge denne information til Jeres valg. I må meget gerne kontakte mig på min blog, og jeg vil hurtigst muligt skrive til Jer.

Knæk & Bræk

Sille

Bemærkninger

Skriv din bemærkning

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December